onsdag den 16. maj 2012

Tre hurtige fra New York: Dirty Projectors, Liars og The Walkmen

New York, åh New York. Hele tiden med god musik og mere af den. I dag har jeg fundet tre nye sager fra byen med navne, der efterhånden har rumsteret i nogle år og alle er lige på trapperne med nye album (og selvfølgelig er to af dem fra Brooklyn).


Først er der Dirty Projectors, der siden 2003 har været et af Brooklyns mere eksperimenterende og avantgardistiske bands, med spor af såvel r'n'b og afrikansk musik som alternativ pop og rock. De har aldrig rigtig fanget mig, men noget kan tyde på, at det kan ændre sig, når deres nye album, 'Swing Lo Magellan', udkommer den 9. juli. I hvert fald er den første single, 'Gun Has No Trigger', et spændende og iørefaldende bekendtskab:



Bandet Liars har faktisk eksisteret længere, nemlig siden 2000, men haft lidt sværere ved få et decideret gennembrud. Her er vi i den eksperimenterende rock med elementer af bl.a. dance punk, og denne nye single, 'No. 1 Against The Rush', er slet ikke noget dårligt udgangspunkt for det kommende album, 'WIXIW', der udkommer den 4. juni:



Endelig er der The Walkmen, der mere og mere markerer sig som et af disse års bedste og mest rendyrkede, næsten gammeldags simple, rockbands. Her er (som regel) ikke så mange dikkedarer, 1-2-3, guitar-bas-tromme. Sådan har det været det meste af tiden med dette band, der ligner bankmænd snarere end rockstjerner. Jeg sprang på vognen i 2008 ved udgivelsen af deres fremragende femte album, 'You & Me'. Siden kom 'Lisbon' i 2010, og lige om lidt (den 29. maj) udkommer 'Heaven', hvorfra der allerede er kommet et par forløbere - bl.a. 'Heartbreaker', der rummer alt det bedste, The Walkmen står for:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar