lørdag den 30. juni 2012

Tre af de bedste til sommeren: Beachwood Sparks, Murals og Dent May

Det er helt overvældende. Jeg er på det sidste faldet over en perlerække (jeg hader det ord og lover aldrig at bruge det mere) af nye spændende sager, så mange at det er vanskeligt at komme omkring det hele. Men jeg vil gøre mit yderste. Så her kører toget, i første omgang med tre af dem der lyder som en sommerbrise og er mine bedste bud på sommerens soundtrack:


Beachwood Sparks
"Some albums were made to be played on a Saturday night. 'The Tarnished Gold' was meant to be played on a Sunday afternoon." Sådan står der at læse på Los Angeles-bandet Beachwood Sparks' pladeselskab Sub Pops hjemmeside i den biografi, der er lagt op i forbindelse med deres netop udsendte  tredje album. Og det er så præcist, som det kan siges.

'The Tarnished Gold' er det første album i 10 år fra et band, man egentlig havde afskrevet. Et band, der allerede dengang i år 2000 med det selvbetitlede debutalbum foregreb den bølge af retro-glad, tilbagelænet, harmonisk, let og solbeskinnet musik, der er inspireret af de sene tresseres og tidlige halvfjerdseres L.A. og Californien, og som siden er væltet frem fra bands og kunstnere som Grizzly Bear, Fleet Foxes, Real Estate og senest til en vis grad også Father John Misty - og mange flere. Det er et dejligt album af den slags, man bare vil smide sig i græsset (hvis det nogensinde bliver tørt og hvis himlen nogensinde bliver blå) og lukke øjnene til. Smagsprøve:

Murals
Kentucky-bandet Murals er et helt nyt bekendtskab for mig. Et spøjst og spændende band, der blander den blomstrede og mangefarvede San Francisco-psych-lyd med reel heartland-Kentucky-folk og reminiscenser fra tressernes bløde, vokalharmoniske Simon & Garfunkel-bølge. De udgiver nu debutalbummet 'On A Passing Cloud', der uden tvivl kommer til at følge mig denne sommer. Et både forunderligt og vidunderligt album af den slags, der hele tiden byder på nye detaljer og langsomt men sikkert vokser sig ind under huden på én - og som du kan høre i sin helhed her:Dent May
På coveret til det nye album med Dent May ses en mand (sikkert ham selv) liggende på en luftmadras langt ude på bølgen blå. Og det er også sådan, musikken lyder. Der er en skøn tilbagelænet og sommerlet stemning over denne amerikaners musik, der bare egner sig fortrinligt til at chille og lounge den. Tag en blomstret skjorte på, smid en reje mere på grillen, knap en kold øl op og sæt 'Do Things' (der er hans andet album og opfølgeren til 2009-albummet med den skrupskøre titel 'The Good Feeling Music of Dent May& His Magnificent Ukulele') på. Du kan jo altid lige starte med at tage en lytter på nummeret 'Home Groan':


Home Groan by Dent May

Ingen kommentarer:

Send en kommentar