tirsdag den 26. juni 2012

To nye - og pudsige - danske navne: Navneløs og Ingenmandsland

Hvad skal vi hedde? At hitte på et godt bandnavn er ikke altid så let, så hvorfor ikke gribe det sådan lidt meta-agtigt an? Det har været løsningen for to nye danske bands - eller i hvert fald og i særdeleshed et af dem.

Navneløs er i hvert fald navnet på et nyt og ungt dansk band, der udgiver sin første EP til september. I første omgang er nummeret 'Solsikker' ude, hvor orkestrets ikke mindre end ni mand m/k folder sig ud på bl.a. cello og trompet - udover de mere gængse rockinstrumenter. Det er lyden af ungdommelig nerve, søgen og længsel. Samtidig er her en indadvendthed, der kan minde en smule om bl.a. Under Byen.

Solsikker (single udgave) by JohanK


Så er der Ingenmandsland med Thomas Brenneche (billedet) i front, der netop har udsendt debutalbummet af samme navn. Her anes tråde til en næsten gammeldags dansksproget poprock (dvs. fra 90'erne eller de tidlige 00'ere), og albummets ni sange rummer en befriende uprætentiøs grundstemning med gode, billedrige tekster. Det er uden tvivl et af tidens bedste bud på dansksproget og lettilgængelig indierock, hvis det nu er det ord, vi skal bruge:Ingen kommentarer:

Send en kommentar