søndag den 2. december 2012

Julekalender 2012: 2. december

Det siger vel næsten sig selv, at sådan en blog-julekalender som den her ikke rummer årets 24 største albumsællerter eller de samme 24 plader, som du støder på alle andre steder (selv om nogle af dem selvfølgelig er umulige at komme udenom). Så var der jo næsten ingen grund til at lave den. Nej, som jeg også antydede i går, er det her i høj grad stedet, hvor "de små" får tale- og spilletid, og sådan forholder det sig så absolut også med den kunstner, der gemmer sig bag låge nummer 2.


Vessel - 'Enlettered Species'
Navnet er Vessel, og det siger dig måske ikke så meget. Manden bag er Anders Mathiasen, der er mest kendt som den ene halvdel af bandet Murder, der desuden består af Jacob Bellens (hvis aktuelle soloalbum taber dette indbyrdes Murder-opgør på denne årsliste). Vessels debutalbum, 'Enlettered Species', udkom helt tilbage i januar, og har af samme grund ikke tidligere fået omtale her på bloggen (som først gik i luften i februar). Men det er et forbandet smukt album. Langsommeligt, poetisk, blidt og roligt. Her er (mange) momenter, der næsten er en Bill Callahan eller Leonard Cohen værdig, så vidunderligt afdæmpet og henførende tøffer de skønne sange og melodier af sted på en tilpas doseret bund af blæsere, strygere, klaver, tromme og guitar.


Det er mig en gåde, at denne kunstner og dette album ikke har fået større opmærksomhed, når man ser på, hvad der ellers løber med overskrifterne derude. Men i mine ører har Mathiasen aka Vessel altså lavet (sådan cirka) årets 23. bedste album. Hør nummeret 'The Discipline Of A Broken Leg' her:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar