torsdag den 5. juli 2012

Summertime Is Coming: Nyt fra Paul Banks og fem gode til hængekøjen

Ikke et ord om Roskilde på denne blog. Jeg kommer ikke i år. Og så til sagen:

Jeg ved det. Det handler ret meget om sommer for tiden. Men det er jo også den 5. juli, solen skinner af og til, sommeren er rent faktisk omsider ankommet, og denne blog holder sommerferie lige om lidt - så selvfølgelig. Og jeg kan ikke sige mig fri for at være sådan en type, der (næsten kun) hører noget bestemt musik på bestemte årstider og forbinder bestemte toner med bestemte former for vejr og vind.


Derfor denne lille sommersjover, der skydes af sted med en lille (sommer)sort perle, som på ægte meta-manér rummer og antænder hele temaet. Jeg taler om Interpol-manden Paul Banks, der netop har udgivet EP'en med den opløftende titel 'Julian Plenti Lives' (Julian Plenti er Banks' alter ego) og nummeret 'Summertime Is Coming'. Et dejligt bekendtskab, ikke mindst for alle os Interpol-fans, med det helt simple og meningsfulde budskab "get out":Og lad den så være startskuddet til en sommer med fødderne oppe, vind i håret og sand mellem tæerne - måske med følgende fem sommerlette sager som lydtapet:

Heister er en duo (Jollan Aurelio og Andres Colmenares) med udgangspunkt i Florida, der for nylig har været i Venezuela af alle steder, hvor inspirationen til EP'en - eller 3-track-albummet, som de selv kalder det - 'Veinte Días' (der betyder tyve dage) kom over dem. Og ikke kun inspirationen, for de indspillede også de tre sange i løbet af de tyve dage. Heister udgives på det lille selskab Kanel Records, og ja, det er totalt god hængekøje- og mañana-stil:
Ormonde er ligeledes en duo. Anna-Lynne Williams og Robert Gomez, der tog fra nord til syd, fra Seattle til Texas, for at lave en plade. Resultatet er 'Machine', der udkommer den 7. august på selskabet Hometapes. Herfra er indtil videre den ekstremt dejlige 'Can't Imagine' ude:
Carrousel er, som Heister, fra Florida. Med egne ord er de et dream-pop folk band fra Tallahassee. Og jo, det passer. Debutalbummet '27 rue de mi'chelle' udkom i maj, og det er et varmt og rart lille værk. Du kan høre og downloade hele albummet her:
Summer Heart er svenske David Alexander, der i april udsendte albummet 'About A Feeling', et album fyldt med solskinsperler der passer som fod i hose til strandbaren og sommerdrinken. Kan høres fra ende til anden her:
Preteen Zenith er dagens rosin i pølseenden. Et nyt amerikansk band med The Polyphonic Spree-manden Tim DeLaughter som frontfigur, der tidligere i år udgav albummet 'Rubble Guts & BB Eye', hvorfra den første single 'Breathe' er en lettere mystisk og temmelig drømmende psych-folk sag, der varmt kan anbefales. Men tag også en lytter på 'Damage Control', der lyder som det nummer, Grandaddy aldrig fik lavet dengang i 90'erne:Ja, Summertime Is Coming. Jeg er klar. Det bør du også være nu. Rigtig god sommer og på gensyn i august. Paul Banks – “Summertime Is Coming”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar