fredag den 20. april 2012

Lyden af Baltimore: Beach House og Lower Dens

Er Baltimore det nye Brooklyn? Måske ikke helt, men sagen er i hvert fald den, at der er to meget lækre og vellydende udgivelser på vej fra staten Marylands største by, der i øvrigt kun ligger ca. 100 km fra virkelighedens Rockville. Det drejer sig om Beach House og Lower Dens, der ikke kun deler hjemby, men også en hel del rent musikalsk. Og de har begge guf med i posen i form af deres nye album, der udkommer henholdsvis den 30. april (Lower Dens) og 14. maj (Beach House).


For få år siden, da Beach House stadig var ren undergrund, kunne det være nødvendigt at referere til andre og mere kendte bands og kunstnere, når man skulle forsøge at beskrive deres musik. Nu er de knapt så meget undergrund, faktisk er de blevet så relativt store, at det hele er vendt på hovedet og det pludselig kan være dem, man refererer til, når man skal beskrive andres musik. "De lyder lidt som Beach House," kan man tage sig selv i at sige.

Sådan forholder det sig rent faktisk og i temmelig høj grad med Lower Dens, der altså sjovt nok også kommer fra Baltimore, og som Beach House også har en kvindelig vokalist i Jana Hunter - hendes og Beach House-forsanger Victoria Legrands stemmer kan faktisk også minde lidt om hinanden. Det er åbenbart lyden af Baltimore, vi her har med at gøre. En lyd, der er drømmende (betegnelsen "drømmerock" er ofte anvendt), let og sfærisk, og til tider alligevel mørk, dyster, indadvendt og shoegaze-agtig. Og mest af alt bare hamrende indtagende og lækker.

Indtil videre er der sluppet to singler fra det kommende Beach House-album 'Bloom', og de lover virkelig godt og tegner allerede opridset til sol, sommer og musik, der strømmer fra åbne vinduer og fylder den varme aftenluft (også selv om 'Lazuli' lyder lidt som Enya lige der omkring 34-35 sek. - men det går over):
Lower Dens-albummet kommer allerede næste mandag, den 30. april. Det hedder 'Nootropics' og byder bl.a. på 'Propagation', som jeg er tosset med:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar