tirsdag den 16. oktober 2012

Albumanbefaling: A.C. Newman - 'Shut Down The Streets'

Det vælter frem med gode albumudgivelser for tiden, og det kan være svært at komme omkring det hele. Min aktuelle playliste er et synligt bevis - her er smagsprøver fra gode og spændende nye plader med eksempelvis Chris Cohen, The Mountain Goats, Taken By Trees, Sera Cahoone og Melody's Echo Chamber, som alle fortjener omtale og opmærksomhed. Lad dette være en anbefaling og opfordring til at kigge forbi playlisten her på Spotify og give disse og mange andre et lyt.


Det måske bedste nye album lige nu er det nye fra The New Pornographers-forsangeren A.C. Newman. Ham har jeg tidligere tippet om her på bloggen i forbindelse med udgivelsen af den første single, 'I'm Not Talking', der i mine ører er et af de bedste numre, der overhovedet er kommet i år. Albummet 'Shut Down The Streets' udkom sidste mandag, og i den uge der er gået siden, er det blevet bedre og bedre for hver gennemlytning. Jeg er vild med den old school-lyd og -stemning, der er over pladen, det er klassisk pop-rock hentet fra et sted i 70'erne og med et lillebitte twist af noget west coast af absolut bedste skuffe. Her er (næsten) en overflod af instrumenter: Steel guitar, klaver, synths, klarinet, banjo, tamburin og meget andet godt, og resultatet er fremragende.

A.C. Newman: 'Encyclopedia of Classic Takedowns'

Og så er der en forfriskende og befriende modenhed i teksterne, der er fulde af mening og substans i form af betragtninger over livet som far, over døden, over alt det, der virkelig betyder noget i livet og som med sikkerhed vil komme og gå. Titelnummeret (eller næsten-titelnummeret, 'They Should Have Shut Down The Streets') tager måske prisen, en smertefuld udforskning af følelsernes kaos oven på Newmans moders død. Det er sindssygt smukt i al sin afdæmpede patos. Og så har jeg slet ikke fået sagt, hvor godt Newman synger. Men det gør han. Du kan roligt høre albummet fra ende til anden. Flere gange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar