tirsdag den 25. september 2012

Anbefaling: Woods - 'Bend Beyond'

Hvis du går og længes efter San Francisco i 70'erne tilsat lidt Beatles og Lennon og et lille twist af noget Yo La Tengo og Mercury Rev - og hvis du som jeg var lidt vild med comeback-albummet fra Beachwood Sparks i sommer og Real Estates glimrende album fra sidste år - er det den her plade, du skal høre. De er godt nok fra Brooklyn, bandet Woods, men hey, når man laver et nummer der hedder 'Cali In A Cup', siger det vist det hele, ikke?


'Bend Beyond' er rent faktisk det syvende album fra Woods siden 2006 - altså et album om året! Den slags produktivitet er ikke altid ensbetydende med kvalitet, men det er det heldigvis i det her tilfælde. I løbet af nogle få dage er jeg gået hen og blevet virkelig begejstret for dette album, der størstedelen af tiden svæver let af sted på solfyldte, semi-psykedeliske lag-på-lag-guitarer og Jeremy Earls blide heliumstemme.

Ja, det er endnu en af den slags plader, der næsten lige så vel kunne være lavet for 35-40 år siden - men det gør den altså ikke mindre god. Hvis ikke genren solskinsfolk allerede er opfundet, kan den passende blive det i denne anledning. 'Bend Beyond' er ude på forsanger Earls eget pladeselskab med det passende navn Woodsist.

Tjek først titelnummeret og albummets åbningsnummer her:


Og en liveversion af nummeret 'Is It Honest' fra en mark i staten New York her:


Og hvorfor ikke bare tage hele albummet fra en ende af her på Spotify:
Hvis du kan lide: Yo La Tengo, Beachwood Sparks, Real Estate, Ganglians, The Fresh & Onlys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar